facebbok_2 retro twitter retro le-saint-andre-980px facebbok_2 retro

Vandring i Languedoc

Det finns inte många områden som lämpar sig bättre för vandring än Languedoc i södra Frankrike. Landskapet är mycket varierat med slätter och stigningar vilket gör regionen nästintill perfekt ur vandringssynpunkt. Ett favoritställe för många! Här finns mer än 6000 km vandringsleder, ridvägar och markerade stigar genom snårskog, skogsområden över platåer och slätter genom raviner i och över berg. Det finns även temavägar och historiska vägar som följer kända landmärken i Frankrike som t ex katarernas borgar och Via Domitia, en av de äldsta romarvägarna. Den 3.000 kvadratkilometer stora naturparken Parc naturel régional du Haut-Languedoc med massvis av leder finns bara ett stenkast härifrån.  

 

De flesta av vandringslederna i vårt område, vindistriktet Faugères, ligger nära varandra vilket gör att du som vandrare kan knyta ihop flera leder till en lite längre.

Lederna varierar i längd och svårighetsgrad. Det finns med andra ord något för alla.

 

Passa på att boka in er nu för lite härlig semester. Languedoc har över 300 soldagar per år så här går det att vandra i stort sett året runt.

 

Vandring i Cabrerolles Vandring genom vingårdar Autignac IMG_2094 IMG_3084

Vi har sjuttiotre olika kartor till vandringar i Haut-Languedoc.

- Välkomna till härlig vandring i krokarna runt Autignac, säger Le Saint Andrés värdinna Catharina.

Vandringarna bjuder på den ena upplevelsen efter den andra. Varför inte ströva genom några vinfält till exempel?

<<